Toode lisatud

Beställningsvillkor

Köpvillkor – Sounds Of Science
Gemensamma Köpvillkor för en trygg affär!

Innehållsförteckning
§1. Allmänt
§2. Beställning
§3. Priser och avgifter
§4. Produkter och sortiment
§5. Betalning
§6. Fullgörande
§7. Leverans
§8. Ångerrätt och återköp
§9. Reklamation och garanti
§10. Returer
§11. Förbehåll
§12. Ansvarsbefrielse
§13. Övrigt

§1. Allmänt
Dessa köpvillkor ("Avtalet" nedan) är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel). Sounds Of Science (Organisationsnummer: 11901924) är den säljande parten. Den köpande parten benämns som "Kunden" i detta avtal. Villkoren i Avtalet är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år och till näringsidkare med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor ("produkter" nedan). Hos oss kan du som kund enkelt göra en beställning på https://www.sofsci.se/ ("Webbplatsen" nedan) eller via telefon.
Bestämmelserna i detta avtal är ej tillämpliga för avtal om köp som ingåtts före den 13:e juni 2014. För att öka tydligheten finns en datummärkning i sidhuvudet. Om villkoren i Avtalet har ändras anges även ett slutdatum. Om slutdatum anges gäller Avtalet till och med kl. 00:00 det datum som Avtalet upphört att gälla. Du som kund får möjlighet att acceptera dessa villkor i samband med din beställning.

Villkor eller delar därav i detta Avtal som avviker från tvingande lagstiftning är utan verkan i den mån avvikelsen inte är till förmån för kunden. Denna bestämmelse gäller endast om kunden är privatperson och att köpet avser privat konsumtion.

§2. Beställning
Hos Sounds Of Science beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. Sounds Of Science tar emot din beställning när du klickar på knappen "Genomför beställning" i kassan (steg 3 av 3). Genom att klicka på knappen "Genomför beställning" accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning. När Sounds Of Science har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Beställningsbekräftelse" till den e-postadress som du angav när du beställde. Sounds Of Science erbjuder även kunder att göra beställning på telefon: 08 559 22 193. Vi ger också dig som kund möjligheten att göra en snabb beställning genom vår gästkassa utan att behöva logga in på https://www.sofsci.se/. När du klickar på knappen "Genomför beställning" sluts detta Avtal.

Handla tryggt med rätt att ändra din beställning
Om du skulle ändra dig har du också möjlighet att ändra din beställning. För ändring av beställning ska du kontakta oss via e-post på: info@sofsci.se. Ändring av beställning måste meddelas innan beställning packas (effektueras).

Handla tryggt med rätt till avbeställning
Om du ångrar dig erbjuder vi dig att avbeställa lagd beställning. För att göra en avbeställning ska du kontakta oss via e-post på: info@sofsci.se. Avbeställning måste meddelas innan beställning packas (effektueras).

§3. Priser och avgifter
Priser anges i svenska kronor (SEK). Moms för momspliktiga produkter debiteras med 20%.
Avgift för outhämtad försändelse
Om du som kund inte skulle hämta ut din beställning på det sätt som avtalats debiterar vi en avgift om 595 kronor inklusive moms. Avgiften är nödvändig för att vi ska kunna täcka frakt- och hanteringskostnader som uppkommer. Notera att om du inte tar emot eller hämta ut en försändelse räknas det inte som att du har meddelat att du ångrat ditt köp. För mer information se §8. Ångerrätt och återköp nedan.

Erbjudanden
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

§4. Produkter och sortiment
Alla produkter som erbjuds på webbplatsen är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter. Normalt medföljer bruksanvisning på svenska om det krävs för produktens användande. Eventuella tekniska specifikationer, särskilda krav på tillbehörsutrustning samt information om begränsningar och plomberingar framgår på respektive produktsida i den mån det är skäligt eller följer av lag.

Färgåtergivning på produktbilder
De produktbilder som visas på webbplatsen skall återge produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Eftersom färgåtergivning kan variera beroende vilken typ av bildskärm du som kund använder kan vi inte garantera att produkternas färger exakt återspeglar de färger du upplever på din bildskärm.

Måttavvikelse
Då våra material är miljövänligt mjuka är toleransen på alla angivna måtte ±2 mm. För specialstorlekar gäller ±5 mm

§5. Betalning
Sounds Of Science använder PayPal som mellanhand för hantering av betalningar.
Kortbetalning
Med PayPal kortbetalning kan du betala med VISA, Mastercard samt American Express. Kortet debiteras i samband med order. PayPal hanterar kortuppgifterna och är auktoriserad med PCI DSS certifiering för att garantera att kundens kortuppgifter överförs och lagras säkert i krypterad form.
Betalning med PayPal konto
Betala snabbare och säkrare genom att använda PayPal. Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. För mer information gå till www.paypal.se


§6. Fullgörande
Sounds Of Science påbörjar fullgörande av detta avtal när du klickat på knappen "Genomför beställning" i kassan. Sounds Of Science har fullgjort sin del av detta avtal när du fått fullständig leverans av beställda produkter i din besittning. Du som kund har fullgjort din del av detta avtal när du erlagt fullgod betalning och mottagit leverans av beställda produkter på det sätt som avtalats.

§7. Leverans
Produkter levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställning, alternativt via ombud i samarbete med våra logistikpartners. Sounds Of Science skickar beställningar under helgfria vardagar.
Beroende på vilken storlek det är på produkten/produkterna i beställningen så används två olika transportalternativ:
DPD/Postnord för de mindre paketen. Försändelsen är utrustad med FlexChange avtal, vilket ger följande leveransalternativ:
• Leverans hem – välj dag och tid.
• Leverans hem – även om du inte är hemma.
• Hämta själv hos PostNord.
• Leverans till ombud

Itella/Freja för de större paketen. För företag sker leverans direkt och för privatperson kontaktas kund för överenskommelse innan leverans.

Transportrisk
Risken för försändelse övergår på dig som kund när den har avlämnats till dig. Det innebär att Sounds Of Science står transportrisken tills försändelsen har nått dig.

§8. Ångerrätt och återköp
Ångerrätt
Kunder som ingår detta avtal i egenskap av privatperson har rätt att frånträda avtalet i enlighet med lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten är ej tillämplig för kunder som ingått detta avtal i egenskap av näringsidkare. Ångerrätten gäller i 14 dagar (ångerfristen), tiden räknas från den dag då du som kund har mottagit leverans. Ångerrätten ger kunden rätt att undersöka varorna och återsända dem i det fall kunden ångrar sitt köp. När kunden ångrat sitt köp har denne rätt att återfå vad denne har betalt under förutsättning att kunden inte har använt produkterna i en större omfattning än vad som krävs för att kunna undersöka dem. Vid nyttjande av ångerrätten ska kunden meddela Sounds Of Science och sedan returnera samtliga produkter som beställningen omfattar till Sounds Of Science utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar. Vid retur skall kunden själv bekosta returfrakten.
När kunden lämnat meddelande om att denne nyttjar sin ångerrätt kommer Sounds Of Science genomföra återbetalning utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar förutsatt att Sounds Of Science mottagit de produkter kunden återsänt alternativt om kunden lämnat bevis för återsändande. Återbetalning sker med samma betalningsmedel som kunden använt i den mån det är tekniskt möjligt. Eventuella värdeminskningsavdrag samt avdrag för frakt om kunden valt annat alternativ än standardfrakt kan komma att göras på återbetalningen. I det fall har beställning gjorts mot faktura som ännu inte betalats kommer fakturan makuleras. Skulle du som kund återlämna färre produkter än vad beställningen omfattar återbetalas endast varuvärdet för de produkter som du återlämnar.


Vissa produkter är undantagna från ångerrätten med stöd i lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler: Produkter som tillverkats eller ändrats särskilt på kundens begäran eller som på annat sätt fått en särskilt prägel.
Vänligen notera att allt som är tillverkat efter kundens egna specifikationer inte lyder under ångerrätten. Tryck av egen bild eller bild från vårt galleri faller t ex under denna inskränkning. Sannolikheten att det finns någon annan kund som vill köpa precis den storleken med precis den bilden är minst sagt minimal, kanske en på trillionen, och därför kan vi inte återköpa produkten och hoppas på att få den såld till någon annan istället.

Värdeminskningsavdrag vid nyttjade av ångerrätt
Om kunden har hanterat produkterna mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dessa och hanteringen orsakat att produkterna minskat i värde. Som exempel kan produkternas värde minska genom slitage. I dessa fall är kunden ersättningsskyldig mot Sounds Of Science för skälig värdeminskning. En marknadsmässig bedömning av den faktiska värdeminskningen görs av Sounds Of Science i varje enskilt fall.
Förfarande vid ångerrätt
Använd E-post: info@sofsci.se för att meddela Sounds Of Science om att du önskar ångra köpet.

365 dagars öppet köp
Öppet köp erbjuds i 365 dagar från det att produkten levererats till dig. Under den period då öppet köp gäller, återköper Sounds Of Science produkter till det värde som du betalt för produkterna. Kunden står själv för fraktkostnader (tur&retur). Kostnad för annan utförd tjänst ersätts ej av Sounds of Science.

Följande villkor gäller för öppet köp:
-Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
-Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
-Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.

Nyttjande av Öppet köp
För att nyttja öppet köp, vänligen kontakta oss via e-post på: info@sofsci.se


365 dagars bytesrätt
Du har rätt att byta produkt under 365 dagar från det att produkten levererats till dig. Vid byte får du värdet på de produkter du lämnar tillbaka i tillgodohavande hos Sounds of Science. Kostnader som du haft för frakt eller annan utförd tjänst återköps ej i samband med utövande av bytesrätten. Tillgodohavande för produkter som återköpts avräknas mot värdet på de produkter som du beställer i samband utövande av bytesrätten. Skulle värdet på de produkter som du beställt överstiga ditt tillgodohavande måste du betala mellanskillnaden till Sounds of Science. I det fall värdet på de produkter som återköps överstiger värdet på de produkter som beställs i samband med bytet kan du använda mellanskillnaden som tillgodohavande vid nästa köp hos Sounds of Science. Vid retur av produkter i samband med byte skall du som kund själv betala för returfrakten.

Följande villkor gäller vid byte:

-Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
-Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
-Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.

Nyttjande av bytesrätten
För att byta produkter, vänligen kontakta oss via e-post på: info@sofsci.se eller på telefon: på 0454-720454.

Retur av produkter
Se §10. Returer nedan för information om returförfarande vid retur av produkter.

§9. Reklamation och garanti
Reklamationsrätt
Kund som köpt en produkt i egenskap av privatperson har rätt att reklamera produkten om den är felaktig enligt konsumentköplagen (1990:932) jämte konsumenttjänstlagen (1985:716). Reklamationsrätten täcker ursprungsfel och gäller i 3 år från det att kunden fått produkten i sin besittning. Reklamationsrätten täcker även fel som uppstått under transport av produkten till kunden. (se Reklamation av transportskada nedan).

En produkt som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och Sounds Of Science eller på annat sätt uppvisar fel kan också anses som felaktig. Fel som uppstått på grund av skada som kunden har orsakat räknas inte som ursprungsfel.

Om kunden reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att kunden fått produkten i sin besittning har kunden även ansvaret för att påvisa att felet i produkten var ursprungligt. Sounds Of Science rekommenderar därför alltid att undersöka produkter när de levereras och påtala eventuella fel så snart som det upptäckts. Vid reklamation av felaktig produkt har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt en felfri produkt. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och återfå vad du betalt. Vid godkänd reklamation skall kunden hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Som exempel skall kostnader för att returnera en felaktig produkt ersättas av Sounds of Science. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig. Vid reklamation skall vardera part utan onödigt dröjsmål återlämna vad denne tagit emot, i det fall Sounds Of Science skall företa omleverans har kunden rätt att behålla den felaktiga produkten i sin besittning tills det att denne mottagit leverans av felfri produkt.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden
E-post: info@sofsci.se

Reklamationsvillkor för Näringsidkare
Om en produkt avviker från vad som har avtalats mellan kund och Sounds Of Science eller på annat sätt uppvisar fel som Sounds Of Science ansvarar för har kunden rätt att i första hand få felet avhjälpt och i andra hand produkt utbytt på Sounds of Sciences bekostnad. Rätt att reklamera fel gäller bara om felet är ursprungligt, Sounds of Sciences ansvar är begränsat till värdet på den felaktiga produkten. Fel i produkt skall meddelas inom 1825 dagar från leverans genom att kontakta Sounds Of Science via e-post på info@sofsci.se

Särskilda villkor för näringsidkare:

-Eventuell montering av produkten får ej ha skett efter det att felet uppmärksammats.
-Produkten får ej ha använts eller på annat sätt brukats av kunden efter det att felet uppmärksammats.
-Originalförpackningen skall sparas och i övrigt hållas i oskadat skick.


Retur vid reklamation eller garantiärende
För att returnera felaktiga produkter eller material, vänligen se §10. Returer.

§10. Returer
Vid retur av produkter eller material till Sounds Of Science skall produkterna emballeras på sådant sätt att de är skyddade vid transport. Sounds Of Science rekommenderar därför att du alltid förpackar produkter på samma sätt och med samma emballage som när produkterna levererades till dig. I det fall du förpackat eller emballerat produkter på undermåligt sätt och produkten tar skada under transporten till Sounds Of Science bär du som kund också ansvaret för skadan.

Vid återsändande av produkter till Sounds Of Science är du ansvarig för att produkterna når Sounds Of Science i oskadat skick. Sounds Of Science rekommenderar att kunden använder spårbar försändelse vid retur.

Återbetalningar
Sounds Of Science återbetalar pengarna utan onödigt dröjsmål vid nyttjande av ångerrätten och öppet köp eller om återbetalning har beslutats i ett reklamationsärende.

§11. Förbehåll
Återtagandeförbehåll
Samtliga produkter är behäftade med återtagandeförbehåll tills det att kunden fullgjort sina skyldigheter som följer av detta avtal. Det innebär att äganderätten övergår på kunden i samband med att kunden fullgör sina skyldigheter som följer av avtalet. Kunden har därmed ej rätt att konsumera, nyttja, sälja eller på annat sätt vidta åtgärd innan äganderätten övergått på kunden som förhindrar att produkterna kan återtas av Sounds of Science.

Hävningsförbehåll
Sounds Of Science förbehåller sig rätten att häva avtalet i det fall kunden handlat i ond tro på grund av felaktigheter som kunden känt till eller borde ha insett, såsom felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet på webbplatsen. I det fall hävningsförbehållet görs gällande har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Sounds of Science.

Ändringsförbehåll
Sounds Of Science förbehåller sig rätten att utan avisering ändra innehållet på webbplatsen, vilket inkluderar, men inte är begränsat till, utbud, priser och kampanjer. Sådan ändring påverkar dock ej redan ingångna avtal mellan Sounds Of Science och kund.

Ansvarsförbehåll
Sounds Of Science skall anses befriad från alla förpliktelser enligt detta avtal om ansvar annars skulle ha uppstått på grund av händelse som ligger utanför detta avtal, Sounds of Sciences verksamhet eller vad som annars följer av tvingande lag.

§12. Ansvarsbefrielse
Force Majeure
I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför Sounds of Sciences kontroll och som Sounds Of Science inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall Sounds Of Science ha rätt att frånträda sina skyldigheter i detta Avtal. Vid sådan händelse skall Sounds Of Science ej stå skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Externa länkar
Sounds Of Science ansvarar ej för eventuella skador och problem med kundens mjuk- eller hårdvara som uppstår på grund av att kunden nyttjat externa länkar som är publicerade på https://www.sofsci.se/.

Reservation för prisfluktuationer eller andra handelshinder
Vid prisfluktuationer eller andra handelshinder, såsom brist på nödvändig komponent, där Sounds Of Science inte skäligen kan hållas vid sina förpliktelser enligt detta avtal har Sounds Of Science rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Sounds of Science.

Reservation för skatte- och avgiftsförändringar
Vid väsentliga skatte- eller avgiftsförändringar, som är av stor betydelse för förutsättningarna för detta avtal, har Sounds Of Science rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Sounds of Science.

Reservation för leveransförsening utanför Sounds of Sciences kontroll.
Uppstår det en leveransförsening som beror på händelse utanför Sounds of Sciences kontroll, skall inte Sounds Of Science anses ansvarig för skada som beror på sådan leveransförsening. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Sounds Of Science såvida inte annat särskilt avtalats mellan Sounds Of Science och kunden eller bestämmelse som följer av tvingande lag.

§13. Övrigt
Polisanmälan
Sounds Of Science polisanmäler rutinmässigt alla bedrägerier, bedrägeriförsök samt misskynnesbeställningar.

Diskrepans mellan olika publikationer
Om det föreligger skillnader mellan olika publikationer, skall de uppgifter som har publicerats senast anses ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

Immaterialrätt, logotyper och varumärken
Allt material som publiceras på webbplatsen, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan Sounds Of Science uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

Informationens syfte
All information på webbplatsen, oavsett format, publiceras uteslutande i informativt syfte för att besökare skall kunna använda sig av webbplatsen. Sounds Of Science ansvarar således ej för de följder eller skador som kan uppstå om denna information används i något annat syfte än det ovan angivna.


Tvist
Vid eventuell tvist skall talan väckas vid tingsrätt om kunden är näringsidkare eller annan juridisk person. Om kunden är privatperson och ingått detta avtal för privat konsumtion skall tvist prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer Sounds Of Science följa nämndens beslut.